Amikor szeretnénk valamilyen küldeményt célba juttatni, felmerülhetnek olyan igények, amik nem férnek bele az alap szállításba. Természetesen ez nem jelent leküzdhetetlen akadályt, csupán arra kell figyelemmel lennünk, hogy olyan futárszolgálathoz forduljunk, mely ezeket az igényeket képes kielégíteni. Számos olyan eset lehetséges, amikor ezekre bizony szükség van, vagy az idő szűke miatt, vagy pedig azért, mert a küldeményre kell kiemelt figyelmet fordítani. Egy tapasztalt futárnak ezek természetesen nem jelenthetnek problémát.

Milyen extrákra lehet szükség?

  • Sürgős szállítás. Ez az igény gyakrabban felmerül, mint gondolnánk. Előfordul, hogy egy barátunk vagy rokonunk elutazott, és otthon hagyott valami fontosat (például a papírjait). Ebben az esetben természetesen a lehető leghamarabb hozzá kell jutnia. Egyes futárszolgálatok ilyen jellegű szállítást is vállalnak, így az illető után tudjuk küldeni, amire szüksége van, méghozzá rövid határidővel.
  • Törékeny tárgyak. A törékeny tárgyak biztonságos szállítása természetesen speciális körülményeket igényel, hiszen gondoskodni kell arról, hogy a küldeményben ne keletkezzen kár például egy hirtelen fékezéskor. Ezt egy tapasztalt futár könnyen megoldja, és valószínűleg hatékonyabban, mintha mi magunk tennénk a saját autónkban, így érdemes az ilyen kényes tárgyak szállítását futárra bízni.
  • Elsősorban nagyobb értékű küldemények esetében érdemes a futárszolgálattól garanciát kérni arra, hogy a szállítás során nem esik semmi baja a csomagnak. Ezt sok helyen lehetőségünk van megtenni, így nyugodtak lehetünk afelől, hogy a csomagunk a lehető legjobb kezekben van – hiszen ki vállalna garanciát, ha ezt nem tudja biztosítani?
  • Utánvétes fizetés. Az emberek előszeretettel rendelnek különböző tárgyakat az internetről, amiket aztán szeretnek a saját otthonukban átvenni. Ilyenkor igen kényelmes fizetési módszer az utánvét. Hogy ez lehetséges-e, az a webáruház és a futárszolgálat egyezségén múlik, sok esetben van lehetőség a futárnak fizetni.