Gyakran előfordulhat életünk során, hogy el kellene mennünk valahová valamit átvenni, de erre éppen nincs időnk, nem érünk rá. Ilyen esetekben megoldás lehet, ha elküldünk magunk helyett egy megbízható rokont vagy ismerőst, ez azonban nem ritkán problémás. Az első akadály értelemszerűen az, hogy nem biztos, hogy találunk olyan embert, aki éppen ráér, hogy elmenjen helyettünk a megadott helyre, és átvegye a terméket. A másik sajnos az, hogy sokszor fordul elő, hogy megbízhatónak hiszünk valakit, aztán kiderül, hogy mégsem az: nem ér oda időben, elfelejtette, hogy mit ígért, nem vigyáz az átvett küldeményre, vagy legrosszabb esetben még átverés áldozatai is lehetünk. Jobb az ilyesmit hozzáértőkkel intézni, ha személyesen nem lehetünk jelen.

Mehet a futár helyettünk!

Meglepően kevés embernek jut eszébe ez a megoldás, azonban elég logikus és kézenfekvő, hogy ha nem tudunk személyesen megjelenni, küldjünk valakit magunk helyett, akinek ez a dolga. A futárszolgálatok egy részénél lehetséges, hogy elküldünk egy futárt a célhelyszínre, aki átveszi a küldeményt, majd leszállítja azt oda, ahová kérjük. Ilyen esetekben nem kell senkitől sem szívességet kérni, nem kell amiatt aggódni, hogy találunk-e ráérő és segíteni akaró ismerőst, nem kell attól félni, hogy rosszul sül el a dolog, hiszen olyan emberre bízzuk a csomagunkat, akinek az a dolga, hogy azt épségben leszállítsa, így alighanem profi benne. Ez mindenkinek egyszerűbb és tisztább megoldás.

Mindenképpen szóljunk róla a másik félnek!

Természetesen bárki odaállhatna, és mondhatná azt a másik félnek, hogy a csomagért jött, így logikus, hogy ő azt nem fogja csak úgy odaadni. Hogy az átadás a futárnak zökkenőmentes legyen, mindenképpen tájékoztassuk a másikat, hogy nem magunk megyünk a csomagért, hanem futárt küldünk érte, és adjuk meg az összes rendelkezésre álló azonosító adatot. A futár így képes lesz igazolni magát, és nem lesz probléma a küldemény átvételével kapcsolatban.