Gyakran előfordul, hogy értékes vagy törékeny tárgyakat szeretnénk futárszolgálat segítségét igénybe véve eljuttatni egy tőlünk távoli helyre. Természetesen ilyenkor az ember nagyon nehezen bízik a futárszolgálatokban, hiszen annyiszor lehet hallani, hogy értékes küldemények eltűnnek, vagy a törékenyek összetörnek. Sok futárszolgálat nem szívesen vállal garanciát ezekre a csomagokra, ugyanis nem szeretnék vállalni a kockázatot, így ha értékes vagy törékeny küldemény szállíttatunk ki, marad a reménykedés, hogy minden rendben lesz, és épségben megérkezik a csomag. Vagy választhatunk olyan futárszolgálatot is, amely vállalja a garanciát.

Biztonságban lesz a csomagunk

Ha olyan futárszolgálatot választunk, amely hajlandó garanciát vállalni az általa szállított csomagokra, nyugodtak lehetünk afelől, hogy az biztonságban megérkezik. Ahol nincs garancia, ott mindig fölmerül – és föl is kell, hogy merüljön – a kérdés, hogy vajon miért nem garantálják a csomagok épségét? Talán maguk sem hiszik, hogy épségben képesek kézbesíteni? Akkor én hogy higgyem el nekik? Ezek a kérdések teljesen jogosan merülnek föl. Mindenképpen olyan futárszolgálat mellett tegyük le a voksunkat, amely vállalja a garanciát, valószínűleg sokkal megbízhatóbb lesz, mint egy olyan, ami nem vállal felelősséget.

Van, hogy többletköltséget jelent

Különösen kényes tárgyak esetén, például ha valami nagyon törékeny, előfordulhat, hogy speciális körülményeket igényel a szállítás. Ezekben az esetekben fölmerülhet többletköltség, de vannak olyan cégek is, melyek nem számítják föl a garancia árát. A döntés ebben az esetben rajtunk áll: van, akinek elég az alap garancia, de olyan is akad, aki akkor nyugodt, ha extra odafigyelést biztosítanak küldeményére – még akkor is, ha ezért többet kell fizetni.