Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy egy távol élő rokonát, barátját vagy ismerősét szerette volna megajándékozni, a személyes találkozó azonban nem volt lehetséges. Ilyen esetekben az ajándék eljuttatása kézenfekvő lehetne, azonban ez sokszor nem könnyű. Persze nem is lehetetlen, csak meg kell találni a megfelelő módszert. A futárszolgálatok segítségünkre lehetnek abban, hogy az ajándékokat biztonságban célba jutassuk. Persze nem mindegy, milyen messzire kell vinni az adott csomagot, és milyen gyorsan kell megérkeznie.

Belföldi kisteher szállítás Magyarországon belül

Ha Magyarországon belül van szükség csomagszállításra, jó megoldás a belföldi kisteher szállítás igénybevétele. Mivel Magyarországon nincsenek igazán nagy távolságok, a csomagok viszonylag hamar célba érhetnek, akár már a feladás napján is, ha igény van rá. Az azonban biztos, hogy nem kell heteket várni a kézbesítésre, hiszen nem kell igazán messzire vinni a szállítmányt. Ennek költségei is alacsonyabbak, mint például a külföldi szállításé, mivel maga a kézbesítés is jóval kevesebbe kerül, az említett kisebb táv miatt.

Hogyan küldhetünk ajándékot külföldre?

Természetesen arra is van lehetőség, hogy külföldön élő ismerősöket lepjünk meg csomagokkal. A futárszolgálatok ilyenkor is megoldást kínálnak, hiszen a külföldi szállítás is lehetséges. Erről azonban tudni kell, hogy általában jóval több időt vesz igénybe, mint a belföldi szállítás, hiszen messzebbre kell vinni a csomagot, mint az előző esetben. A pontos időtartam értelemszerűen nagyban függ attól, hogy pontosan mi a célállomás: egy Európán belüli szállítás például értelemszerűen hamarabb megvalósítható, mintha a tengeren túlra szeretnénk csomagot vitetni. A célállomástól való távolság nyilvánvalóan befolyásolja az árat is, hiszen messzebbre szállítani jóval drágább, mint közelebbre. A pontos feltételekről minden esetben a futárszolgálatnál kell érdeklődni, a részletek ismeretében ők meg tudják mondani az árat.